2022.09.07.

Elkészült az Eduwood platform

A platform létrehozásával az volt a cél, hogy kiemelkedjen az online tudásmegosztó platformok közül; megfeleljen a modern igényeknek, azon belül is a oktatási intézmények elvárásainak. Így teljes mértékben a oktatásban rejlő innováció és a hallgatói vállalkozói szellem inspirálta a megalkotását.

Az EduWood platform esetében a faiparral kapcsolatos ismeretek és tananyagok kerültek előtérbe. Az online tudásmegosztó rendszer főbb funkciói közé tartoznak például a különböző projektek létrehozása, kurzusok elvégzése, illetve a közösségépítés, közös tanulás és egymás segítése. A közös munka elengedhetetlen része a tartalomgyártás, például dokumentumok vagy videótartalmak megosztása, illetve a különböző, közös munkát segítő, online platformok integrálása.

Az online platformon a diákok, a tanárok és a kapcsolódó ipari szereplők határmenti közösségépítése folyik, akik valamilyen ismeretet adnak át társaiknak, elsősorban videomegosztás által, de más formátumú oktatási anyagok megosztása is lehetséges a faépítészet és a bútoripar egyes kategóriáiba.

Más online tudásmegosztó platformokkal ellentétben az EduWood platformon arra is van lehetőség, hogy bármelyik regisztrált tag – akár a diákok is – készíthessen, tarthasson órákat, ne csak a tanárok. Emellett számos további közösségi célokat támogató funkciót is tartalmaz. Az oktatásba, illetve a projektekbe külső cégeket, vállalkozókat is be lehet vonni, így akár konzultáció, akár közös munka révén ténylegesen részt tudnak venni a közös munkában. Helyzetfeltárásnál végzett kutatások alapján hozzuk létre, de önálló téma is indítható, saját szakértelem szerint. Közösségépítést, inspiráció, motiváció növelését, az interkulturális tényezők szinergikus megismerését, kiaknázását, egymás kultúrájának megismerését és oktatási eszközeinek, tananyagainak megosztását szolgálja.

A platform elérése : https://app.eduwood.org/